نکات پرستاری از سالمندان مبتلا به دیابت

فهرست مطالب

نسولین به بدن ما کمک می‌کند تا گلوکز را به انرژی تبدیل کند. وقتی دچار دیابت هستید، بدن شما در ایجاد یا استفاده از انسولین دچار مشکل شده؛ بنابراین موجب بالا رفتن سطح قند خون می‌شود. افزایش قند خون می‌تواند موجب علایمی مانند خستگی، تشنگی یا گرسنگی، کاهش وزن، تاری دید، بهبود دیر هنگام زخم‌ها و تکرر ادرار شود. نگهداری از سالمند در منزل که مبتلا به دیابت می باشد، پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

در این نوشته وب‌سایت سپید گستر نکاتی را درباره پرستاری از سالمندان مبتلا به دیابت مطرح می‌کنیم.دیابت نزدیک به ۲۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال سن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سالخوردگان دیابتی در معرض خطر بیشتری در زمینه عوارض تهدیدکننده زندگی و بیماری‌های عروقی هستند. از جمله افزایش ۱۶ درصدی خطر ابتلا به زوال عقل در افرادی که در اواسط عمر دچار دیابت شده‌اند، امری اثبات شده است.بنابراین به غیر از احساس خستگی و تشنگی، دلایل بیشتری برای جدی گرفتن پرستاری از سالمندان مبتلا به دیابت مطرح است.

ابتلا به دیابت در هر سنی می‌تواند یک چالش باشد. دیابت نوع ۱ به طور معمول در دوران کودکی یا زود هنگام تشخیص داده می‌شود. اما دیابت نوع ۲ می‌تواند در افراد مسن به دلایل مختلفی ایجاد شود. اگر شما اضافه وزن دارید یا از نظر تحرک بدنی غیرفعال هستید؛ همچنین اگر در معرض فشار یا افسردگی قرار دارید؛ به احتمال بیشتری مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ هستید.تشخیص دیابت یک فاجعه نیست. در واقع، دیابت ممکن است حتی برگشت‌پذیر باشد. در صورتی که شما یا یکی از عزیزان شما اخیرا مبتلا به دیابت نوع ۲ شده است، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

نحوه مدیریت و پرستاری از سالمندان مبتلا به دیابت

برنامه غذایی

از آنجا که غذاهای مختلف بر روی میزان گلوکز تاثیر می‌گذارند؛ یک رژیم غذایی مناسب برای پرستاری از سالمندان مبتلا به دیابت اتخاذ کنید. پرستار سالمند و مراقبین ما در موسسه سپیدگستر برنامه‌های غذایی ویژه‌ای برای سالمندان دیابتی تهیه می‌کنند. از آنجا که از دست دادن وزن می‌تواند به کاهش نشانه‌های دیابت کمک کند؛ انتخاب یک رژیم غذایی با چربی و قند کم بسیار موثر است.

نظارت منظم

هنگام پرستاری از سالمندان دیابتی باید میزان گلوکز خون را به طور منظم اندازه‌گیری کنید؛ و مطمئن شوید که فشار خون، سطح کلسترول و دیگر علائم حیاتی به طور مرتب آزمایش می‌شود. اگر مراقبت از بیمار در منزل که مبتلا به دیابت است را بر عهده دارید، علائم قند خون پایین را بیاموزید. برای برخی از شرایط (مانند زوال عقل) برخی از علائم (مانند سرگیجه) به اشتباه تشخیص داده می‌شود. پس اگر این علائم را متوجه شدید؛ ابتدا میزان قند خون را آزمایش کنید.

مراقبت از زخم‌ها

نگاهی به برش‌ها، شکاف‌ها و یا ناخن‌های شکسته بر روی پاهای سالمند دیابتی بیندازید. دیابت می‌تواند فرآیند بهبود زخم‌ها را کند کند؛ و احتمال ایجاد عفونت را افزایش دهد.

ورزش

حداقل ۵ دقیقه فعالیت بدنی ۵ روز در هفته را برای پرستاری از سالمندان مبتلا به دیابت تجویز کنید. ورزش منظم می‌تواند سطح گلوکز را افزایش دهد؛ و همچنین به مدیریت وزن کمک کند. یک مراقب یا پرستار سالمند می‌تواند در فعالیت‌ها و تمرینات سالمندانی که نیاز به کمک دارند، آنها را همراهی کند.

چگونه از ابتلای به دیابت جلوگیری کنیم؟

حالا وقت آن است که فعال باشیم. برای جلوگیری یا به تاخیر انداختن دیابت، سعی کنید وزن خود را کاهش دهید. خوردن غذای سالم (مقدار کم و کم‌چرب)، نوشیدن آب بیشتر و پرهیز از نوشیدنی‌های شیرین، موارد دیگری است که باید رعایت کنید. در نهایت انجام مرتب تمرینات ورزشی می‌تواند در کاهش هرچه بیشتر احتمال ابتلا به دیابت موثر باشد.

0 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین مقالات

دفتر خدمات پرستاری در منزل تندیس تندرستی

به واسطه قرارداد با پزشکان مطرح در استان خراسان رضوی با ارسال پزشکان عمومی و متخصص به منازل جهت ویزیت در منزل از اتلاف وقت و زمان شما عزیزان در صف مطب ها و دردسر نوبت گیری بی نیاز می کند.

پاسخگویی 24 ساعته