گاهی والدین چنان درگیر مشکلات خود هستند که نیازهای عاطفی کودکشان را کاملاً نادیده میگیرند. کم توجهی به کودکان از رشد مناسب او جلوگیری میکند و هم در دوران کودکی و هم در بزرگسالی کودک میتواند مشکلات زیادی ایجاد کند. والدین به طور فزایندهای مشغول هستند و نگرانیهای بیپایانی دارند.
با این وجود، واضح است که یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهند تاًمین توجه و عاطفه مورد نیاز فرزندانشان است. همه کودکان باید از عشق و توجه کافی برخوردار شوند. کم توجهی به کودکان توسط والدین میتواند در دوران کودکی و در بزرگسالی پیامدهای منفی داشته باشد. در این مقاله، ما به شما خواهیم گفت که کم توجهی به کودکان چه عوارض مخربی دارد و راههای جلوگیری از آن را به شما خواهیم گفت.
کم توجهی به کودک چیست و چه زمانی اتفاق می افتد؟
کم توجهی به کودکان از سوی والدین به این صورت است که آنها پاسخگو به نیازهای عاطفی کودکشان نیستند و از کودک چیزی نمیخواهند یا نیازی به او ندارند. این بدان معنی است که آنها هیچ کاری برای نشان دادن عشق و علاقه خود انجام نمیدهند. چنین والدینی همیشه درگیر کار و زندگی شخصی خود هستند و به نظر میرسد که آنها هیچ وقتی برای فرزندان خود ندارند. اگر در شهر مشهد هستید و برای مراقبت از فرزندتان نیاز به همراه داشته میتوانید از پرستار کودک در منزل مشهد کمک بگیرید.
یکی از نمونههای غفلت عاطفی، کودکی است که به والدین خود میگوید از یک دوست در مدرسه ناراحت است و مورد آزار او قرار گرفته اما والدین به جای گوش دادن به کودک و کمک به حل مشکل او، این مسئله را به عنوان یک بازی کودکانه میبینند و به آن بی توجهی میکنند. با گذشت زمان، کودک یاد میگیرد که نیازهای عاطفیش مهم نیست و دیگر به دنبال پشتیبانی و حمایت نمیباشد. همین امر باعث بروز مشکلات روانی در بزرگسالی خواهد شد. اثرات کم توجهی کودکان میتواند کاملاً نامشخص باشد. ممکن است برای والدین سخت باشد که بدانند نسبت به کودک خود بی توجه هستند و رفتار بی محبت نسبت به آنها دارد. به همین ترتیب، ممکن است تشخیص علائم کودکانی که مورد بی توجهی قرار گرفتهاند برای پزشکان یا معلمان دشوار باشد.
کم توجهی به کودکان چه علائمی از خود نشان می دهد؟
غفلت عاطفی در دوران کودکی میتواند به بروز مشکلات مختلفی منجر شود. بیشتر آسیبهای ناشی از غفلت عاطفی و کم توجهی به کودکان در ابتدا نمایان نمیشود. با گذشت زمان، ممکن است اثرات و آسیبهای روانی شروع به ظاهر شدن کنند. شایعترین علائم غفلت عاطفی و بی توجهی به کودکان عبارتند از:
- افسردگی
- اضطراب
- بی علاقگی
- عدم رشد
- بیش فعالی
- پرخاشگری
- تاخیرهای رشد
- عزت نفس پایین
- کناره گیری از دوستان و فعالیتهای مورد علاقه
- کودک بی توجه یا بیتفاوت به نظر میرسد
- از نزدیکی یا صمیمیت احساسی پرهیز کنید
- وقت گذرانی با عزیزان فرصتی عالی برای ابراز احساسات و ایجاد فضای مثبت خانوادگی است.
عواقب ناشی از کمبود محبت در دوران کودکی چیست؟
اکنون برخی از عواقب ناشی از کمبود محبت و کم توجهی در دوران کودکی را توضیح خواهیم داد. توجه کنید و سعی کنید از بروز این عوارض در کودک خود جلوگیری کنید. پرستار کودک به شما کمک میکند تا کودکتان مورد کم توجهی قرار نگیرد.
مشکل در شناسایی احساسات
اولین نتیجهای که به دلیل کمبود محبت و کم توجهی در دوران کودکی ظاهر میشود ممکن است این باشد که کودکان در شناسایی احساسات خود مشکل داشته باشند. کم توجهی به کودکان باعث میشود والدین به فرزندان خود یاد ندهند که چگونه احساسات را به روشی سالم کنترل کنند. در نتیجه، همین امر باعث میشود بسیاری از کودکان نتوانند نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهند. حتی ممکن است در نهایت احساس خالی بودن و بی ارزشی کنند.
کمبود مهارت ها در مقابل هم سن و سالان
کم توجهی به کودکان باعث میشود تا آنها تقریباً در همه زمینههای زندگی خود عملکرد ضعیفی داشته باشند. این کودکان کمبودهای شناختی، دلبستگی، مهارتهای عاطفی و مهارتهای اجتماعی را از خود نشان خواهند داد. به دلیل کمبود حساسیت عاطفی و عشق از سوی والدین، این کودکان ممکن است بعداً در زندگی خود در تشکیل دلبستگی و روابط عاطفی مشکل داشته باشند . کم توجهی به کودکان در خانه یادگیری رفتارهای مناسب در مدرسه و سایر موقعیتهای اجتماعی را دشوار میکند. در نتیجه، احتمال ایجاد مشکلات رفتاری در آینده را برای آنها بیشتر میکند.
عدم عزت نفس
کمبود محبت در دوران کودکی باعث میشود کودکان و والدینشان در آینده و در بزرگسالی رابطهای سرد و مشکلات فراوانی داشته باشند. گاهی اوقات، آنها همچنین ممکن است احساس کنند که بدترین دشمن خود و بزرگترین منتقد نسبت به خود هستند.این مشکلات در عزت نفس میتواند باعث شود که کودک خود را دوست نداشته باشد و در آینده باعث عدم موفقیت و نارضایتی دائمی آنها شود. استخدام پرستار کودک باعث میشود بخشی از این بی توجهی والدین توسط یک پرستار کودک جبران شود.
اعتماد کم به افراد دیگر
در نهایت، شما باید بدانید که کمبود محبت در دوران بچگی و کم توجهی به کودکان باعث اشکال در اعتماد آنها به دیگران میشود. در این شرایط، آنها ممکن است دائماً نگران باشند که افرادی که دوستشان دارند، به طور حتم آنها را آزار خواهند داد. اگر کودکان در یک محیط پایدار و استقبال کننده نباشند، ممکن است در آینده اعتماد به دیگران برایشان دشوار باشد.
کمبود اعتماد به نفس
اعتماد به نفس مطمئناً یک مؤلفه مهم در دلبستگی عاطفی و موفقیت کودک است. هنگامی که افراد حس محبت و محافظت از بزرگسالان والدین خود را تجربه نکنند، احتمالاً مکانیسمهای دفاعی در رفتار خود نشان خواهند داد.
دفتر خدمات پرستاری در منزل تندیس تندرستی
به واسطه قرارداد با پزشکان مطرح در استان خراسان رضوی با ارسال پزشکان عمومی و متخصص به منازل جهت ویزیت در منزل از اتلاف وقت و زمان شما عزیزان در صف مطب ها و دردسر نوبت گیری بی نیاز می کند.
شماره تماس جهت هماهنگی با کارشناسان ما :
ثابت دفتر:
0 دیدگاه