آزمایش کرونا چیست و چگونه انجام می شود؟

فهرست مطالب

آزمایش کرونا چیست و چگونه انجام می شود؟

مدتی است که ویروس کرونا مهمان ناخوانده جهان شده و زندگی تمام مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است. مطمئن ترین راه تشخیص ویروس کووید-۱۹ آزمایش کرونا است. افراد در صورت داشتن علائم بیماری کرونا مثل تب، سرفه، خستگی و کوفتگی بدن، تنگی نفس و همچنین از دست دادن حس بویایی و چشایی یا تماس با فرد بیمار نیاز به تست کرونا دارند. همچنین کسانی که قصد سفر به خارج از ایران را دارند ملزم به انجام این آزمایش هستند. شما می توانید آزمایش کرونا را در آزمایشگاه انجام دهید و یا همچنین بدون مراجعه حضوری در منزل یا محل کارتان تست کرونا دهید.

آزمایش کرونا به دو صورت تست PCR و آزمایش آنتی بادی انجام می شود که می توانید یکی از آن ها یا هردو را باهم درخواست دهید.

آزمایشگاه تندیس تندرستی ضمن معرفی این دو آزمایش، آماده ارائه خدمات و پرستاری از عزیزان می باشد.

آزمایش کرونا یا تست PCR

آزمایش تشخیص عفونتی یا همان PCR قابل اعتمادترین آزمایشی است که در حال حاضر انجام می شود. آزمایش پی سی آر نشان می دهد که در حال حاضر ویروس در بدن شما فعال هست یا نه؟ که در صورت مثبت بودن تست، فرد باید قرنطینه شود و کمترین میزان تماس با دیگران را داشته باشد. در تست PCR از مخاط حلق یا بینی نمونه گیری می شود و ظرف یک تا چند روز نتیجه تست مشخص خواهد شد.

توجه داشته باشید اگر با فرد بیمار ملاقات کردید بلافاصله پس از آن نسبت به انجام تست کرونا اقدام نکنید زیرا احتمال خطا بسیار زیاد خواهد بود. بهتر است چند روز تا یک هفته صبر کرده و سپس آزمایش دهید و در این مدت تماس خود با دیگران را محدود کنید.

آزمایش کرونا چگونه است؟

پزشک از یک گوش پاک کن استریل شده برای نمونه گیری مخاط از حلق یا بینی استفاده می کند. در صورتی که آزمایش در منزل یا محل کار انجام شود نمونه تست شده را در ظرف استریل شده می گذارد. گوش پاک کن باید ظرف مدت ۷۲ ساعت به آزمایشگاه برسد و طی این مدت در دمای مخصوص نگهداری شود تا ویروس ها زنده بمانند. سپس تکنسین آزمایشگاه وجود ویروس را به وسیله دستگاه های مخصوص بررسی خواهد کرد.

آزمایش آنتی بادی یا سرولوژی

علائم و نشانه های کووید-۱۹ در همه افراد یکسان نیست. سیستم ایمنی بدن و سابقه بیماری های زمینه ای از مهمترین عواملی هستند که باعث می شوند، ویروس کرونا در افراد مختلف به طور گوناگون ظاهر شود. بعضی از افراد علائم ندارند. در بعضی دیگر نشانه هایی مثل علائم سرما خوردگی دیده می شود. عده ای از مردم هم نشانه هایی مثل تنگی نفس، خستگی و کوفتگی بدن و … را تجربه می کنند. نکته مهم این است که بدن همه آن ها آنتی بادی می سازد زیرا بدن در مقابل عوامل خارجی مانند ویروس و میکروب واکنش های مختلفی نشان می دهد یکی از آن ها تولید آنتی بادی در خون می باشد که این آنتی بادی ها در تمام خون و بافت های بدن وجود دارد. البته اگر فرد برای مدت کوتاهی به ویروس آلوده شده باشد ممکن است نتیجه منفی باشد.

آزمایش آنتی بادی یا سرولوژی با نمونه گیری از خون انجام می شود. حداقل ۲۱ روز پس از اولین علائم نمونه خون گرفته می شود یعنی پس از بهبودی کامل فرد مبتلا به ویروس کرونا. افرادی که مایلند بدانند قبلا دچار ویروس شده اند یا خیر می توانند آزمایش آنتی بادی بدهند. انجام این آزمایش به دولت ها کمک بزرگی خواهد کرد زیرا آنها متوجه می شوند چند درصد از مردم مبتلا به ویروس کووید-۱۹ شده اند و برنامه ریزی لازم برای مواجهه با روزهای پیش رو را خواهند کرد.

این آزمایش وجود ویروس را در حال حاضر در بدن مشخص نمی کند بلکه با انجام آزمایش آنتی بادی یا سرولوژی متوجه خواهید شد که قبلا به این ویروس مبتلا شده اید یا نه؟ در صورت داشتن علائم کرونا یا سرماخوردگی و اطلاع از وضعیت کنونی خود در مقابل ویروس کرونا باید آزمایش کرونا یا همان تست PCR بدهید.

چه افرادی می توانند آزمایش آنتی بادی بدهند؟

همه افرادی که به ویروس کرونا مبتلا بوده اند می توانند پس از بهبودی کامل نسبت به انجام این آزمایش اقدام کنند تا بتوانند در صورت لزوم پلاسمای خون خود را اهدا کنند. همچنین افرادی که هیچ گونه علائم ویروس کرونا نداشته اند هم می توانند با انجام این آزمایش متوجه شوند قبلا به این ویروس متبلا شده اند یا نه؟

بهترین زمان انجام آزمایش کرونا (تست آنتی بادی) 

بهترین زمان حدود سه الی چهار هفته پس از نشانه های اولیه بیماریست، در واقع پس از بهبودی کامل ویروس کرونا. مدت زمان جوابدهی آزمایش ۲۴ الی ۴۸ ساعت است.

احتمال خطا در آزمایش کرونا چقدر است؟

معمولا آزمایش کرونا از دقت بالایی برخوردار است اما با این حال ممکن است در مواقعی به علت های مختلف خطا داشته باشد.

  • اگر ویروس تازه وارد بدن شده باشد یا میزان آن کم باشد.
  • نمونه برداشته شده از ته حلق به مقدار کافی ویروس نداشته باشد.
  • گوش پاک کن یا نمونه مخاط در هنگام انجام تست تصادفا آلوده شده باشد.
  • گوش پاک کن قبل از بررسی در دمای مناسب نگهداری نشده باشد.
  • خیلی زود یا خیلی دیر نسبت به انجام آزمایش اقدام شده باشد. (در صورت برقراری تماس با فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ بلافاصله تست ندهید، حداقل یک هفته زمان بدهید زیرا احتمال خطای آزمایش بالا می رود. همچنین سه هفته بعد از شروع علائم، احتمال وجود ویروس در بدن بیمار بسیار پایین می آید بنابراین امکان منفی شدن جواب آزمایش بالا می رود.)

در صورت داشتن نشانه های ویروس کرونا حتما برای انجام تست کرونا در منزل اقدام کنید.

تست کرونا در منزل در مشهد

تست کرونا در مشهد

خدمات پرستاری در منزل مشهد تندیس تندرستی در مشهد  به آسودگی خیال شما در تمام لحظات می اندیشد.

0 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه ترین مقالات

دفتر خدمات پرستاری در منزل تندیس تندرستی

به واسطه قرارداد با پزشکان مطرح در استان خراسان رضوی با ارسال پزشکان عمومی و متخصص به منازل جهت ویزیت در منزل از اتلاف وقت و زمان شما عزیزان در صف مطب ها و دردسر نوبت گیری بی نیاز می کند.

پاسخگویی 24 ساعته